Ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της αποφασίζει η Σαουδική Αραβία

Ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της αποφασίζει η Σαουδική Αραβία

71
Ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της αποφασίζει η Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία, όπως μεταδίδουν τοπικά ειδησεογραφικά μέσα, αποφάσισε να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της, σε μία προσπάθεια να βελτιώσει τόσο τα οικονομικά τους μεγέθη όσο και το επίπεδο εξυπηρέτησης των επιβατών.

Σύμφωνα με την ημερήσια εφημερίδα του βασιλείου Al Eqtisadiah ο επικεφαλής της Γενικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (GACA) Abdul Hakim Al-Tamimi σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Αρχή θα μεταβιβάσει όλους τους αερολιμένες της χώρας σε εταιρείες, οι οποίες θα ανήκουν εξ ολοκλήρου στην Saudi Civil Aviation Holding Co. Το επόμενο βήμα θα είναι να μεταβιβαστεί η εν λόγω εταιρεία συμμετοχών στο Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων του Ριάντ με στόχο να προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή της.

Ο Al-Tamimi ανέφερε πως επιδίωξη της Γενικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας είναι να βελτιωθεί το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται στους επιβάτες και να καταστούν κερδοφόροι οι αερολιμένες, ώστε να καλυφθούν τα αναγκαία κόστη για τη λειτουργία τους αλλά και να αποτελέσουν πηγή εισοδήματος για τον ιδιοκτήτη τους.

Φωτό: gaca.gov.sa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.