Συνεργασία Rolls-Royce και Mystic Cruises για την κατασκευή «πράσινου» κρουαζιερόπλοιου

Συνεργασία Rolls-Royce και Mystic Cruises για την κατασκευή «πράσινου» κρουαζιερόπλοιου

71
Συνεργασία Rolls-Royce και Mystic Cruises για την κατασκευή «πράσινου» κρουαζιερόπλοιου

Η εταιρεία Rolls-Royce έχει υπογράψει μια συμφωνία με την WestSea Yard, μέρος του Martifer Group, προκειμένου να εξοπλίσει ένα κρουαζιερόπλοιο της πορτογαλικής εταιρείας κρουαζιέρας Mystic Cruises.

Το πλοίο, με την ονομασία «MS World Explorer» θα εκτελεί δρομολόγια στην Ανταρκτική, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο θα ταξιδεύει σε μικρότερα και πιο απομακρυσμένα λιμάνια σε όλο τον κόσμο τα οποία δεν είναι προσβάσιμα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια.

Εξοπλισμένο με κορυφαία και περιβαλλοντικά βιώσιμη τεχνολογία ανεπτυγμένη από την Rolls-Royce, το «MS World Explorer» είναι το πρώτο από τα πλοία που πρόκειται να κατασκευάσει η πορτογαλική εταιρεία. Ο σχεδιασμός του είναι αποτέλεσμα πολλών χρόνων έρευνας και ανάπτυξης, προκειμένου να επιτευχθεί η τέλεια ισορροπία μεταξύ πολυτέλειας, άνεσης, αποδοτικότητας και φιλικής προς το περιβάλλον λειτουργίας.

Η Rolls-Royce έχει εξοπλίσει το πλοίο με δύο Bergen C25:33L8P κύριες μηχανές και μία Bergen C25:33L6P βοηθητική διπλή γεννήτρια.Τα στοιχεία αυτά συνδέχονται σε ένα χαμηλής τάσης “SAVeCUBE” ηλεκτρικό σύστημα ισχύος, το οποίο επιτρέπει στους κινητήρες να λειτουργούν με μεταβλητές ταχύτητες, μεγιστοποιόντας την αποδοτικότητά τους για την απαιτούμενη ισχύ. Η Rolls-Royce παρέχει επίσης και το σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου, καθώς και το πλήρες σύστημα πρόωσης Promas.

Το «MS World Explorer» θα φιλοξενεί 200 άτομα που θα εξυπηρετούνται από 111 διεθνή μέλη πληρώματος. Το πλοίο θα έχει ταχύτητα πλεύσης 16 κόμβους, ενώ θα διαθέτει και ενισχυμένο κύτος και προπέλλες για να διασχίζει πάγο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.