Επιβράδυνση του εμπορίου παρουσιάζει η Κίνα

Επιβράδυνση του εμπορίου παρουσιάζει η Κίνα

127
Επιβράδυνση του εμπορίου παρουσιάζει η Κίνα
Φωτο: Flickr/ Shanghai

Ανησυχία προκάλεσαν στις διεθνείς αγορές η μείωση των εισαγωγών και εξαγωγών της Κίνας, κατά τον περασμένο Ιούλιο.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 7,2% τον Ιούλιο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, παρουσιάζοντας όμως επιβράδυνση σε σχέση με την άνοδο 11,3%, τον περασμένο Ιούνιο.

Αντίστοιχα, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016, παρουσιάζοντας και πάλι επιβράδυνση, σε σχέση με την ανάπτυξη της τάξης του 17,2% τον Ιούνιο.

Έμπειροι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει για την επικείμενη επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, λόγω της επιβολής περιορισμών στο τραπεζικό σύστημα με στόχο τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού.

Σημειώνεται πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει σταδιακή επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας της Κίνας κατά 0,1% για το 2017 και 0,5% για το 2018.

Η “αδύναμη” ζήτηση και προσφορά της Κίνας αναμένεται πως θα έχει ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στο θαλάσσιο εμπόριο, καθώς η χώρα εισάγει πρώτες ύλες που είναι απαραίτητες για την βιομηχανική της παραγωγή, ενώ εξάγει βιομηχανικά και καταναλωτικά προϊόντα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.