Έληξε η απεργία στα λιμάνια της Ινδονησίας

Έληξε η απεργία στα λιμάνια της Ινδονησίας

27
Έληξε η απεργία στα λιμάνια της Ινδονησίας
Φωτο: JICT

Έληξε η απεργία των λιμενεργατών στα λιμάνια της Ινδονησίας, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι στο PT Jakarta International Container Terminal (JICT) συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, 3 Αυγούστου, διεκδικώντας βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, εξασφάλιση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, καθώς και τη διατήρηση των μπόνους αμοιβών.

Η απεργία ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει έως και την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Αυγούστου, έληξε, όμως, ενωρίτερα για την  “διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων των λιμανιών της Ινδονησίας”, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του εργατικού σωματείου, Nova Sofyan Hakim.

Σημειώνεται πως από την Πέμπτη, 3 Αυγούστου, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στο λιμένα Tanjung Priok, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 70% των εισαγωγών και εξαγωγών εμπορευματοκιβωτίων της Ινδονησίας, 20 πλοία αναγκάστηκαν να επαναπρογραμματίσουν τη φόρτωση και εκφόρτωσή τους σε νέους λιμένες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.