Κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του 2017 για την Navios Maritime Partners

Κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του 2017 για την Navios Maritime Partners

164
Κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του 2017 για την Navios Maritime Partners

Η Navios Maritime Partners L.P. ανακοίνωσε τη λήψη ενός επιπρόσθετου δανείου ύψους $53 εκατ. με επιτόκιο LIBOR πλέον περιθωρίου 5% από την τράπεζα.

Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ποσό του δανείου για να χρηματοδοτήσει τις ναυπηγήσεις τριών νέων πλοίων της αλλά και για άλλους εταιρικούς σκοπούς.

Η Navios Maritime Partners L.P. αναμένεται να λάβει το δάνειο γύρω στις 10 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους η Navios, έχοντας ως στόχο την ανανέωση του στόλου της, έχει προβεί στην απόκτηση νέων πλοίων με τα τελευταία δύο τον περασμένο Ιούλιο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία στο τρίτο τρίμηνο του 2017 πρόκειται να αποκτήσει δύο πλοία, ένα Capesize και ένα Handymax, χωρητικότητας 179.314 dwt και 58.058 dwt, αντίστοιχα. Το πρώτο πλοίο θα αγοραστεί έναντι $26,7 εκατ. με την έκδοση 1 εκατ. κοινών μετοχών της εταιρείας σε τιμή $2,1/μετοχή, ενώ το δεύτερο θα αγοραστεί έναντι $13,8 εκατ.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, το δεύτερο τρίμηνο του 2017 κατέγραψε έσοδα ύψους $50 εκατ. και καθαρά κέρδη ύψους $4,1 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.