Αυξημένες οι εξαγωγές υγρών φορτίων του Ιράν προς Ευρώπη και Ασία

Αυξημένες οι εξαγωγές υγρών φορτίων του Ιράν προς Ευρώπη και Ασία

87
Αυξημένες οι εξαγωγές υγρών φορτίων του Ιράν προς Ευρώπη και Ασία

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αυξημένες κατά 45.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) ήταν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν προς την Ασία και την Ευρώπη τον περασμένο Ιούλιο, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2017.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούλιο το Ιράν εξήγαγε 2,2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως σε ασιατικές και σε ευρωπαϊκές αγορές.

Την ίδια περίοδο, οι εισαγωγές ιρανικού αργού πετρελαίου από μεγάλους αγοραστές στην Ασία, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, κατέγραψαν υποχώρηση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Κίνα, η Ινδία, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία εισήγαγαν συνολικά 1,46 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd), μειωμένα κατά 15,2% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016. Οι εισαγωγές αυτές αποτέλεσαν τις χαμηλότερες που είχαν να καταγραφούν από τον Απρίλιο του 2016 (1,32 εκατ. βαρέλια).

Αναφορικά με την Ευρώπη, η κυβέρνηση του Ιράν προσπαθεί να ενισχύσει τις εμπορικές του σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες και γι’ αυτόν τον λόγο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Οδικής και Αστικής Ανάπτυξης του Ιράν, κ. Abbas Akhoundi, με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, κ. Alexander Dobrindt, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών στις σιδηροδρομικές και στις θαλάσσιες μεταφορές.

Το Ιράν κατέχει την τέταρτη θέση παγκοσμίως από άποψη αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου και είναι μεταξύ των δέκα κορυφαίων παραγωγών στον κόσμο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.