Θετικά αποτελέσματα για την μεταλλευτική αγγλο-αυστραλιανή εταιρεία Rio Tinto

    88
    Θετικά αποτελέσματα για την μεταλλευτική αγγλο-αυστραλιανή εταιρεία Rio Tinto

    Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

    Η αγγλο-αυστραλιανή μεταλλευτική εταιρεία Rio Tinto ανακοίνωσε ότι σχεδόν διπλασίασε τα καθαρά της κέρδη το α΄ εξάμηνο του 2017 στα 3,31 δις δολάρια σε σύγκριση με τα 1,71 δις δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Επίσης, το καθαρό της χρέος μειώθηκε κατά 2 δις δολάρια το α΄ εξάμηνο στα 7,6 δις δολάρια.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά ίδιων μετοχών ύψους 1 δις δολαρίων, καθώς παράλληλα με την αύξηση κερδών συνέχισε να μειώνει το χρέος της, ενώ θα κατανείμει σε μερίσματα στους μετόχους το συνολικό ποσό των 3 δις δολαρίων.

    Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα προήλθαν κυρίως από την αύξηση της παραγωγής χαλκού το β΄ τρίμηνο στο μεγαλύτερο μεταλλείο χαλκού της Χιλής, μετά από μία παρατεταμένη απεργία στην διάρκεια του α΄ τριμήνου και από την αύξηση της παραγωγής θερμικού άνθρακα καθ’  όλη την διάρκεια του εξαμήνου.

    Η πρόσφατη είδηση της μεταλλευτικής εταιρείας δηλώντας ότι η θετική εξέλιξη προέρχεται από την αύξηση της παραγωγής δημιουργεί θετικό κλίμα στη ναυλαγορά των Bulkers για προσφορά φορτίου.

    Φωτό: riotinto.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.