Αντίποινα στις ΗΠΑ ετοιμάζει η Ρωσία

Αντίποινα στις ΗΠΑ ετοιμάζει η Ρωσία

106
Αντίποινα στις ΗΠΑ ετοιμάζει η Ρωσία

«Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν στη Ρωσία θα έχουν αρνητικές συνέπειες για τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα υπάρξουν αντίποινα σε μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα», δήλωσε ο κ. Igor Sechin, Διευθύνων Σύμβουλος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Rosneft, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, υπέγραψε πρόσφατα το νομοσχέδιο που είχε ψηφίσει η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, με την έγκριση της Γερουσίας, για να επιβληθούν νέες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, με στόχο να τιμωρήσει τη Μόσχα για την φερόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις από μέρους της ρωσικής κυβέρνησης καθώς οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη ρήξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η διπλωματική παρουσία των ΗΠΑ στη Ρωσία θα μειωθεί κατά 755 εργαζόμενους, μετά την έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο των νέων κυρώσεων ενάντια της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Sechin θεωρεί ότι η δυσμενής κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα έχει θετικές συνέπειες στην Ronesft και αρνητικές στις αντίστοιχες αμερικάνικες εταιρείες. Όπως ανέφερε και ο ίδιος οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες θα είναι ραγδαίες.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.