Αυξάνεται ο αριθμός των αδρανών containerships

Αυξάνεται ο αριθμός των αδρανών containerships

128
Αυξάνεται ο αριθμός των αδρανών containerships

Παρά το γεγονός ότι ο στόλος των αδρανών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχει πέσει σε συνολική χωρητικότητα κάτω από 500.000 TEUs, ενδεχομένως αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά στο μέλλον.

Σύμφωνα με την Alphaliner, μια αύξηση στον αριθμό των νεοναυπηγηθέντων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα οδηγούσε σε αδράνεια πλοία συνολικής χωρητικότητας άνω των 1 εκατ. TEUs.

Μέχρι τα τέλη του περασμένου Ιουλίου ο αδρανής στόλος των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ανερχόταν σε 472.995 TEUs, το χαμηλότερο επίπεδο αδράνειας των τελευταίων δύο ετών.

Τα χαμηλά επίπεδα αδράνειας που επικρατούν την περίοδο αυτή θα μετριαστούν από τις παραδόσεις νέων πλοίων χωρητικότητας 14.000 έως 21.000 TEUs στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alphaliner.

Όπως αναφέρεται στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεση της Alphaliner, το πρώτο εξάμηνο του 2017 έχουν παραδοθεί 26 νέα πλοία, χωρητικότητας άνω των 14.000 TEUs και άλλα 12 επιπλέον πλοία τέτοιου μεγέθους αναμένεται να ενταχθούν στον παγκόσμιο στόλο πριν τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Μέχρι τα τέλη του 2017, πρόκειται να παραδοθούν πλοία με συνολική χωρητικότητα άνω των 700.000 TEUs, ενώ πλοία χωρητικότητας 150.000 TEUs πρόκειται να οδηγηθούν προς διάλυση. Μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους εκτιμάται ότι ο αδρανής στόλος των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα είναι άνω των 950.000 TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.