Ευοίωνα μηνύματα για τα containers και τα bulkers από… την Κορέα!

Ευοίωνα μηνύματα για τα containers και τα bulkers από… την Κορέα!

103
Ευοίωνα μηνύματα για τα containers και τα bulkers από… την Κορέα!

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, για έβδομο συνεχόμενο μήνα, οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας, που αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των συνολικών εσόδων της χώρας, κατέγραψαν διψήφια αύξηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου της χώρας, οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν κατά 19,5% τον περασμένο Ιούλιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, αγγίζοντας τα $48,85 δις.

Ωστόσο και οι εισαγωγές της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν κατά 14,5%, τον περασμένο Ιούλιο, φτάνοντας σε αξία τα $38,2 δις. Το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας ανήλθε σε $10,65 δις.

Η αξία των εξαγωγών δια θαλάσσης ανήλθε σε $6,09 δις τον περασμένο μήνα, αντιπροσωπεύοντας τριπλάσια αύξηση σε σχέση με την αξία των θαλάσσιων εξαγωγών τον Ιούλιο του 2016, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των συνολικών εξαγωγών της χώρας.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αύξηση καταγράφηκε στις εξαγωγές γενικών μηχανημάτων, πετροχημικών και προϊόντων χάλυβα, ενώ διψήφια μείωση υπήρξε στις εξαγωγές οικιακών και τηλεπικοινωνιακών συσκευών τον περασμένο Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016.

Ανά χώρα, οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας προς την Ινδία αυξήθηκαν κατά 79,2% σε ετήσια βάση, φτάνοντας το $1,58 δις τον περασμένο Ιούλιο, ενώ οι εξαγωγές προς τις χώρες της  Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) ανήλθαν σε $8,36 δις.

Οι εξαγωγές προς την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, κύριους εισαγωγείς φορτίων από τη Νότια Κορέα, αυξήθηκαν κατά 6,6% και 7%, αντίστοιχα, τον περασμένο μήνα.

Την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2017 οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας εκτιμάται ότι έχουν αυξηθεί κατά 16,3% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα $328,1 δις, ενώ οι εισαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά 20,3%, αγγίζοντας τα $272,4 δις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/WAEL HAMZEH

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.