Μνημόνιο συνεργασίας για την καταπολέμηση της πειρατείας στην Ασία

Μνημόνιο συνεργασίας για την καταπολέμηση της πειρατείας στην Ασία

61
Μνημόνιο συνεργασίας για την καταπολέμηση της πειρατείας στην Ασία

Η ReCAAP ISC (Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia Information Sharing Centre) και το OCIMF (Oil Companies International Marine Forum) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στο Λονδίνο για την καταπολέμηση των πειρατικών επιθέσεων και των ένοπλων ληστειών σε πλοία που πλέουν στις θάλασσες της Ασίας.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ της ReCAAP, της πρώτης περιφερειακής διακυβερνητικής συνεργασίας για την προώθηση ενεργειών με στόχο την καταστολή της πειρατείας και του OCIΜF, ενός διεθνή οργανισμού που επικεντρώνεται στην ασφαλή και στην περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία των δεξαμενόπλοιων, των τερματικών σταθμών και των offshore πλοίων.

Μέσω του Μνημονίου τα δύο μέρη θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν τη διεθνή συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών οργανώσεων και της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε θέματα που άπτονται της θαλάσσιας ασφάλειας μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών, βέλτιστων πρακτικών και εμπειριών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.