Ξαφνική “κόντρα” ΤΑΙΠΕΔ- COSCO

Ξαφνική “κόντρα” ΤΑΙΠΕΔ- COSCO

761
Ξαφνική “κόντρα” ΤΑΙΠΕΔ- COSCO

«Απέναντι» βρέθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί COSCO και ΤΑΙΠΕΔ, για το θέμα των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ. Τελικά πέρασε της Cosco αφού η πρότασή της υπερψηφίστηκε από το 72% περίπου των μετόχων που συμμετείχαν στην γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα από εδώ και στο εξής το Δ. Σ. του ΟΛΠ να μπορεί να συνεδριάζει είτε στην ηπειρωτική Κίνα είτε στο Χονγκ Κονγκ. Μαζί της η Cosco είχε και τους άλλους μετόχους εκτός από το ΤΑΙΠΕΔ που δήλωσε ότι καταψηφίζει.

Τι είχε προηγηθεί

Για να πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή, στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΟΛΠ Α.Ε. στις 28 Ιουνίου υπερψηφίστηκαν όλα τα θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη εκτός από ένα. Το συγκεκριμένο θέμα εισηγείτο την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας ώστε να είναι εφικτή η πραγματοποίηση συνεδριάσεων του Διοικητικού της Συμβουλίου της στο Χονγκ-Κονγκ ή/και στην ηπειρωτική Κίνα. Το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε και πήρε την αναβολή του θέματος για τις 28 Ιουλίου με το επιχείρημα ότι για ένα τέτοιο θέμα θα έπρεπε να ζητηθούν νομικές γνωματεύσεις.

Σήμερα που τέθηκε ξανά το ζήτημα το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες,  δήλωσε ότι δεν έχει λάβει ακόμα τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει σε νομικούς στη Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, και ότι συνεχίζει τη διερεύνηση. Η ανησυχία που έχει εκφράσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έχει να κάνει με τα “οικονομικά απόνερα” που μπορεί να έχει για το ελληνικό δημόσιο η απόφαση αυτή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.