Σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας του αναμένει το Ντουμπάι

Σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας του αναμένει το Ντουμπάι

134
Σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας του αναμένει το Ντουμπάι

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που εξέδωσε η Dubai Economy,  το περασμένο έτος καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 2,85% για την οικονομία της χώρας. Ο κ. Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, δεύτερος Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Ανάπτυξης, απέδωσε την οικονομική ανάπτυξη του Εμιράτου στο «σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, στις πολιτικές διαφοροποίησης και αειφορίας της οικονομικής δραστηριότητας, στις αναπτυξιακές στρατηγικές και στις πρωτοβουλίες για την κατασκευή υποδομών».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι το εμπόριο του Ντουμπάι το περασμένο έτος αντιπροσώπευσε το 28% του ΑΕΠ. Ένας άλλος τομέας που οδήγησε στην αύξηση της οικονομίας και του ΑΕΠ του Εμιράτου το περασμένο έτος ήταν ο τουρισμός, καθώς 15 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν το Ντουμπάι, σημειώνοντας αύξηση 5% στην τουριστική κίνηση, συγκριτικά με το 2015. Ο κ. Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, τόνισε ότι το Ντουμπάι θα προβεί σε επενδύσεις για την κατασκευή υποδομών με στόχο να βελτιώσει τον τομέα των μεταφορών του. Μέσα στα έργα που πρόκειται να γίνουν συμπεριλαμβάνεται και η επέκταση του λιμένα Jebel Ali. O ίδιος προσέθεσε ότι το Ντουμπάι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις περιφερειακές και στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας μέσα από τις μεταφορές, τη διανομή εμπορευμάτων, των υπηρεσιών μάρκετινγκ και τις υπηρεσίες Έρευνας και Ανάπτυξης που προσφέρει.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, η οικονομία του Ντουμπάι αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,1% το 2017 και κατά 3,6% το 2018.

Τέλος, ο κ. Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, δήλωσε ότι το Ντουμπάι έχει αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα της διεθνούς οικονομίας και κατέχει ισχυρή θέση ως ένα από τα πέντε κορυφαία στον κόσμο διεθνή κέντρα εμπορίου, μεταφορών και τουρισμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.