Σημαντική αύξηση στη διακίνηση φορτίου στο Ρότερνταμ

Σημαντική αύξηση στη διακίνηση φορτίου στο Ρότερνταμ

85
Σημαντική αύξηση στη διακίνηση φορτίου στο Ρότερνταμ

Αύξηση κατά 3,9% καταγράφηκε στη διακίνηση φορτίων από το λιμάνι του Ρότερνταμ το πρώτο εξάμηνο του 2017. Αυξητικές τάσεις παρουσιάστηκαν σε όλες τις κατηγορίες φορτίου που διαχειρίζεται το λιμάνι, εκτός από τα φορτία που αφορούν προϊόντα ορυκτελαίου και άλλα υγρά φορτία.

Η αύξηση του συνολικού διαχειριζόμενου όγκου φορτίων από το λιμάνι προήλθε κυρίως από τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, καθώς από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2017 ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων που διαχειρίστηκε το λιμάνι αυξήθηκε κατά 9,3% σε TEUs και κατά 10,4% σε τόνους, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Ο όγκος του διαχειριζόμενου ξηρού φορτίου αυξήθηκε κατά 5,2%, ενώ ο όγκος του υγρού φορτίου σημείωσε πτώση 1%.

Ο συνολικός όγκος φορτίων που διαχειρίστηκε το λιμάνι του Ρότερνταμ το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθε σε 238 εκατ. τόνους.

Το λιμάνι του Ρότερνταμ είναι ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως, καθώς εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πλοίων σε ετήσια βάση, αποτελώντας κομβικό σημείο θαλάσσιων μεταφορών. Αρκετές εταιρείες είναι αυτές που επιθυμούν να επενδύσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του ολλανδικού λιμένα για να το καταστήσουν ακόμα πιο ισχυρό στη διεθνή λιμενική βιομηχανία.

Φωτό: portofrotterdam.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.