Έτοιμο να αποπλεύσει από τα ΕΝΑΕ το θωρηκτό Αβέρωφ

Έτοιμο να αποπλεύσει από τα ΕΝΑΕ το θωρηκτό Αβέρωφ

3499
Έτοιμο να αποπλεύσει από τα ΕΝΑΕ το θωρηκτό Αβέρωφ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του θωρηκτού Γ. Αβέρωφ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ENAE), που έγιναν μετά από πρωτοβουλία του αείμνηστου Αλέξανδρου Γουλανδρή. Στο πλοίο έγιναν εργασίες συντήρησης στα ύφαλα και στα εξωτερικά καταστρώματά του.

Οι εργασίες, όπως η τοποθέτηση νέου καταστρώματος καθώς και οι εναπομείνασες στοχευμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης εσωτερικών χώρων του πλοίου, θα συνεχιστούν  μετά την επιστροφή του στην μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό, που είναι προγραμματισμένη να γίνει αύριο.

Κατά τον επανάπλου του θωρηκτού στη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στον όρμο Φαλήρου επιτρέπεται και παράλληλα ενθαρρύνεται η τιμητική συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών ή συλλόγων, από τον όρμο Κανελλόπουλου (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) έως τις προσβάσεις Μαρίνας Φλοίσβου, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ.

Τα Ναυτικά Χρονικά εξασφάλισαν φωτογραφίες του θωρηκτού Γ. Αβέρωφ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επάνω στη δεξαμενή των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.