Πλοία νέας γενιάς που συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς για τις εκπομπές...

Πλοία νέας γενιάς που συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς για τις εκπομπές καυσαερίων

142
Πλοία νέας γενιάς που συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς για τις εκπομπές καυσαερίων

Στις 12 Ιουλίου 2017 έλαβε χώρα η καθέλκυση του «L’Astrolabe», ενός πλοίου εφοδιασμού για πολικές περιοχές μήκους 72 μέτρων το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα πλήρες πακέτο πρόωσης από τη Wärtsilä καθώς και με συστήματα Wärtsilä NOR (NOx Reducer) SCR (Selective Catalytic Reduction) για τον καθαρισμό των καυσαερίων των μηχανών. Πρόκειται για το πρώτο πλοίο που λειτουργεί με πετρελαιοκινητήρες της Wärtsilä οι οποίοι φέρουν πιστοποιητικό EIAPP (Engine International Air Pollution Prevention) σύμφωνα με το πρότυπο Tier III του IMO.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε από την εταιρεία PIRIOU (Γαλλία) για την κυβέρνηση των Γαλλικών Νοτίων και Ανταρκτικών Εδαφών. Θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά προσωπικού και προμηθειών στον ερευνητικό σταθμό Dumont d’Urville της Ανταρκτικής.

Οι τέσσερις 8-κύλινδροι πετρελαιοκινητήρες Wärtsilä 20, πιστοποιημένοι σύμφωνα με το πρότυπο IMO Tier III, συνδυάζονται με συστήματα Wärtsilä NOR ώστε να συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς εκπομπών καυσαερίων IMO Tier III, οι οποίοι ορίζονται στο Annex VI της σύμβασης MARPOL 73/78. Το πλοίο L’Astrolabe θα μπορεί να φιλοξενεί 60 άτομα, έχει χωρητικότητα φορτίου 1.400 μετρικούς τόνους, ενώ είναι εφοδιασμένο και με ένα ελικοδρόμιο, αρκετά μεγάλο ώστε να φιλοξενεί δύο ελικόπτερα.

Φωτό: wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.