Ενισχύονται περαιτέρω οι εμπορικές σχέσεις Κίνας και Ρωσίας

Ενισχύονται περαιτέρω οι εμπορικές σχέσεις Κίνας και Ρωσίας

68
Ενισχύονται περαιτέρω οι εμπορικές σχέσεις Κίνας και Ρωσίας

Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ρωσίας ολοένα και ενισχύονται μέσα από συμφωνίες που συνάπτουν τα δύο κράτη μεταξύ τους. Μετά από αρκετές συζητήσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, φαίνεται ότι η Ρωσία θα προβεί σε αύξηση των εξαγωγών σιταριού προς την Κίνα.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι Πρόεδροι των δύο χωρών, ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου στον αγροτικό τομέα. Όπως δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος: «Οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων από την Ρωσία στην Κίνα έχουν αυξηθεί κατά 17% συγκριτικά με το περασμένο έτος, φτάνοντας σε αξία τα $1,6 δις». Μεταξύ των δύο Προέδρων συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της άρσης των περιορισμών στις εισαγωγές της Κίνας σε κρέατα και πουλερικά από την Ρωσία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας αυξήθηκε κατά 25,7%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, αγγίζοντας σε αξία τα $39,78 δις. Από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2017, οι συνολικές εξαγωγές της Κίνας προς τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 22,2% ($19,44 δις), σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, ενώ οι εξαγωγές της Ρωσίας προς την Κίνα για την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 29,3% ($20,34 δις).

Οι καλές εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες αποτελούν δύο από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την ενίσχυση της πολιτικοοικονομικής σταθερότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.