Η μαύρη λίστα των νηολογίων στο στόχαστρο και της Ελλάδας

Η μαύρη λίστα των νηολογίων στο στόχαστρο και της Ελλάδας

529
Η μαύρη λίστα των νηολογίων στο στόχαστρο και της Ελλάδας

Όπως ανακοινώθηκε από την γραμματεία του Paris MoU, απαγορεύθηκε ο απόπλους στο πλοίο «m/v Acorus», ουκρανικών συμφερόντων, κατά την διάρκεια του port state control σε λιμενικές εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο στις 6 Ιουλίου 2017. Πρόκειται για την τρίτη ‘πλημμελή’ απόδοση του πλοίου όπως διαπιστώθηκε από επιθεωρητές του Paris MoU, μέσα σε 36 μήνες, σε περιοχή που ανήκει στο Μνημόνιο Συνεργασίας του Παρισιού.

Το πλοίο φέρει σημαία Μολδαβίας, η οποία σύμφωνα με τις νέες επικαιροποιημένες λίστες του Paris MoU ανήκει στη Μαύρη Λίστα. Κατόπιν τούτου, απαγορεύεται πλέον ο κατάπλους του συγκεκριμένου πλοίου σε οποιοδήποτε λιμάνι και αγκυροβόλιο σε περιοχή χώρας που ανήκει στο Paris MoU, μετά την ‘αποδέσμευσή’ του από τις ελληνικές αρχές.

Ως γνωστόν, εξαίρεση γενικότερα αποτελούν τα λιμάνια και τα αγκυροβόλια του κράτους σημαίας του πλοίου. Η απαγόρευση αναμένεται να διαρκέσει 3 μήνες, καθώς αποτελεί την πρώτη κράτηση του πλοίου.

Φωτό: parismou.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.