Το American P&I Club γιορτάζει 100 χρόνια στον τομέα της ναυτασφάλισης

Το American P&I Club γιορτάζει 100 χρόνια στον τομέα της ναυτασφάλισης

1460
Το American P&I Club γιορτάζει 100 χρόνια στον τομέα της ναυτασφάλισης

Την Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017, το American P&I Club συγκέντρωσε τα μέλη του για την εκατοστή ετήσια Γενική Συνέλευση στη Νέα Υόρκη, την οποία ακολούθησε το εορταστικό Centennial δείπνο στον ιστορικό χώρο του Cipriani. Παρευρέθηκαν 500 καλεσμένοι εκπροσωπώντας μέλη πλοιοκτήτες και ναυλωτές, μεσίτες, εκπρόσωποι ναυτιλιακών οργανισμών, συνάδελφοι από Clubs του International Group, συνεργάτες, ανταποκριτές και εκπρόσωποί του Club και δικηγόροι από όλο τον κόσμο. Ως μέρος της εορταστικής βραδιάς, ο κ. Joseph E. M. Hughes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της διαχειρίστριας εταιρείας του American Club, Shipowners Claims Bureau, Inc., αναφέρθηκε σε μια σειρά σημαντικών προσώπων που έπαιξαν ρόλο στην ιστορία του American Club. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα τρία μέλη που εισήχθησαν στο Club στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και παραμένουν ενεργά έως και σήμερα: τις εταιρείες Harley Marine Services (Public Service Marine), Reinauer Transportation και Ziddell Marine. Και στα τρία μέλη απονεμήθηκαν βραβεία για τη μακρόχρονη ασφάλισή τους στο Club.

J. Arnold Witte (Donjon Marine Co., Inc., Chairman – American Club Board of Directors), Joseph E.M. Hughes (Chairman and CEO – SCB, Inc.)
J. Arnold Witte (Donjon Marine Co., Inc., Chairman – American Club Board of Directors), Joseph E.M. Hughes (Chairman and CEO – SCB, Inc.)

Από την ίδρυσή του το 1917, το American Club έχει βιώσει πολλές αλλαγές. Ο κ. Hughes αναλογίστηκε την ιστορία του και βασίστηκε στο πρόσφατα εκδοθέν Centennial βιβλίο, που περιγράφει σύμφωνα με τον ίδιο μια κληρονομιά «περηφάνιας…αποφασιστικότητας, επιμονής, σθένους/ θάρρους, αφοσίωσης/ προσήλωσης και με όποιον τρόπο επιθυμείτε να περιγράψετε την παρόρμηση του ανθρωπίνου πνεύματος» ως «το αναγκαίο κίνητρο που μοιράζονται όλοι όσοι έχουν οδηγήσει το American Club εδώ που βρίσκεται σήμερα με τη συλλογική προσπάθεια». Περιέγραψε επίσης λεπτομερώς την αξιοσημείωτη μεταμόρφωση του Club κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών: πενταπλάσια αύξηση της μικτής χωρητικότητας των ασφαλιζομένων πλοίων, τετραπλάσια αύξηση των ασφαλίστρων, οκταπλάσια αύξηση στις συνολικές επενδύσεις, δεκαπλάσια αύξηση του αποθεματικού, καθώς και επέκταση της διαφοροποίησης της σειράς προϊόντων. Αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα του Club, ο κ. Hughes ευχαρίστησε τα μέλη, το Διοικητικό Συμβούλιο, τους προηγούμενους ηγέτες του Club και την ομάδα της διαχειρίστριας εταιρείας.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του American Club, κ. J. Arnold Witte, τόνισε σε όλους τους παρευρισκομένους ότι «θα ήθελα να αναγνωρίσω την επιτυχία όχι μόνο στα μέλη, όχι μόνο στο Διοικητικό Συμβούλιο του American Club, αλλά ιδιαιτέρως στη Shipowners Claims Bureau, στον κ. Joe Hughes και στον κ. Vince Solarino, που μας έχουν καθοδηγήσει με διακρίσεις, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη».

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς υπήρξε όταν ο κ. Vincent J. Solarino, Πρόεδρος και Επιχειρησιακός Διευθυντής (COO) της Shipowners Claims Bureau, Inc., ευχαρίστησε ονομαστικά όλα τα μέλη της διοίκησης σε έναν εμπνευσμένο λόγο, όπου τόνισε τη σημασία εκείνων που αναλαμβάνουν το καθημερινό «φορτίο» της επιχείρησης του Club, υπηρετώντας τα μέλη του.

Η κα Δωροθέα Ιωάννου, η οποία ηγείται της παγκόσμιας ανάπτυξης του American P&I Club, πήρε το λόγο αποδίδοντας φόρο τιμής εκ μέρους των υπαλλήλων της διαχειρίστριας εταιρείας, στους ηγέτες της διοίκησης κ. Hughes και κ. Solarino. Δήλωσε ότι «χωρίς τη δική τους καθημερινή καθοδήγηση, σοφία, ευστροφία, θέληση και ηγετική ικανότητα, ίσως να μην βρισκόμασταν εδώ σήμερα».

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.