Εμπορική συνεργασία Κίνας-Λευκορωσίας

Εμπορική συνεργασία Κίνας-Λευκορωσίας

40
Εμπορική συνεργασία Κίνας-Λευκορωσίας

Η διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Λευκορωσίας βρέθηκαν στο επίκεντρο συζητήσεων στο περιθώριο εμπορικής έκθεσης που έλαβε χώρα στο Μινσκ.

Στελέχη του εμπορικού κόσμου των δύο χωρών δήλωσαν πρόθυμα να προωθήσουν την ανάπτυξη των εμπορικών συνεργασιών και τις κινεζικές επενδύσεις στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Στην έκθεση που διοργανώθηκε από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο του Μινσκ και το κινεζικό Συμβούλιο για την προώθηση του εμπορίου συμμετείχαν πάνω από 50 επιχειρήσεις της Λευκορωσίας και άλλες 70 κινεζικές, στους κλάδους των τροφίμων, της ένδυσης, της ενέργειας, του τουρισμού κ.ά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, επισκεπτόμενος την Κίνα ανακοίνωσε τη δημιουργία φορέα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Το εμπορικό ισοζύγιο το 2016 άγγιξε το $1,5 δις, με την Κίνα να αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Λευκορωσίας.

Ως επιστέγασμα της αποφασιστικότητας για την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Πεκίνου-Μινσκ αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, και η αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.