Μεγάλες τράπεζες αποχωρούν από το Σίτι

Μεγάλες τράπεζες αποχωρούν από το Σίτι

206
Μεγάλες τράπεζες αποχωρούν από το Σίτι

Εγκαταλείπουν μία-μία οι τράπεζες το Λονδίνο μεταφέροντας τις έδρες τους σε άλλα οικονομικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απόρροια του Brexit.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η αμερικανική Morgan Stanley σχεδιάζει την μετακίνησή της στη Φρανκφούρτη, μεταφέροντας την έδρα της εντός των ορίων της ΕΕ των 27, μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας.

Στέλεχος της τράπεζας ανέφερε ότι ενδεχομένως ένα μέρος των γραφείων της να παραμείνει στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ πιθανώς να μεταφερθούν ορισμένες εργασίες της τράπεζας και στο Δουβλίνο. Να σημειωθεί ότι η Morgan Stanley απασχολεί πάνω από 5.000 υπαλλήλους στο Λονδίνο.

Η Φρανκφούρτη εξελίσσεται σε ένα νέο δυναμικό οικονομικό κέντρο, προσφέροντας εγγύτητα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στα κέντρα εξουσίας της νομισματικής ένωσης.

Να σημειωθεί ότι και άλλες μεγάλες τράπεζες σχεδιάζουν να αυξήσουν την παρουσία τους στη γερμανική πόλη, όπως η Goldman Sachs και η Nomura, λόγω του Brexit.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η βρετανική πρωτεύουσα θα μπορούσε να χάσει πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο των τραπεζών, εξαιτίας της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JUSTIN LANE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.