Αλιεύοντας ειδήσεις από τα χρηματιστηριακά ταμπλό

Αλιεύοντας ειδήσεις από τα χρηματιστηριακά ταμπλό

174
Αλιεύοντας ειδήσεις από τα χρηματιστηριακά ταμπλό

Diana Shipping

Νέα συμφωνία χρονοναύλωσης για το πλοίο της, m/v Protefs, από την Hudson Shipping Lines Incorporated ανακοίνωσε η Diana Shipping. Η συμφωνία έχει διάρκεια 12 έως 15 μήνες με αναμενόμενα έσοδα περίπου $2,84 εκατ. Το m/v Protefs, κατηγορίας Panamax, έχει χωρητικότητα 73.630 dwt και είναι κατασκευής 2004.

Seanergy Maritime

Η Seanergy προχώρησε σε χρονοναύλωση του πλοίου της, m/v Partnership, κατηγορίας Capesize, σε μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία. Η ναύλωση  θα έχει διάρκεια 12 έως 18 μήνες με αναμενόμενα έσοδα $8,8 εκατ.

Scorpio Tankers

Η Scorpio Tankers ανακοίνωσε την απόκτηση τεσσάρων πλοίων LR1 από τη νορβηγική Navig8 Product Tankers, εν μέσω της πλήρους συγχώνευσης των δύο εταιρειών, για τις διαδικασίες της οποίας είχαμε αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο. Η Scorpio Tankers κατέβαλε ήδη $42,2 εκατ. σε μετρητά, ενώ ανέλαβε και δανειακές υποχρεώσεις ύψους $113,8 εκατ. Η συμφωνία συγχώνευσης, εφόσον λάβει την πλήρη έγκριση των αρχών, προβλέπει την απορρόφηση της Navig8 από την Scorpio και την απόκτηση των 23 πλοίων της νορβηγικής εταιρείας από την Scorpio.

Φωτό: scorpiotankers.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.