Το «M/V Maersk Shanghai» σπάει το ρεκόρ στο λιμάνι του Μαϊάμι

Το «M/V Maersk Shanghai» σπάει το ρεκόρ στο λιμάνι του Μαϊάμι

176
Το «M/V Maersk Shanghai» σπάει το ρεκόρ στο λιμάνι του Μαϊάμι

Πρόσφατα το λιμάνι του Μαϊάμι υποδέχτηκε το πλοίο «Maersk Shanghai», το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει προσεγγίσει ποτέ το συγκεκριμένο λιμάνι.

Το «Maersk Shanghai», χωρητικότητας 10.081 TEUs,  μήκους 324 μ. και πλάτους 48,47 μ., είναι ενταγμένο στον στόλο της 2M Alliance (Maerks και MSC). Το πλοίο εξυπηρετεί το δρομολόγιο που ξεκινά από το λιμάνι Σιαμέν στην Κίνα, προσεγγίζοντας στη συνέχεια άλλα λιμάνια της Κίνας (Κaohsiung, Chiwan, Yantian), της Μέσης Ανατολής και μέσω της Διώρυγας του Σουέζ προσεγγίζει στη συνέχεια λιμάνια της Αμερικής (Νιούαρκ, Σαβάνα, Τσάρλεστον, Μαϊάμι κ.ά.) για να καταλήξει πάλι στο λιμάνι  Σιαμέν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και CEO του PortMiami, κ. Juan M. Kuryla, με αφορμή την προσέγγιση του «Maersk Shanghai» στο λιμάνι, τόνισε ότι έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις για την βελτίωση των υποδομών του λιμανιού, επισημαίνοντας ότι το Μαϊάμι αποτελεί το μοναδικό λιμάνι στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, νότια της Βιρτζίνια, που μπορεί να υποδεχτεί πλοία κατηγορίας super-post-Panamax.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την προσέγγιση του πλοίου «Maersk Shanghai» στο λιμάνι του Μαϊάμι, εδώ.

Φωτό: youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.