Η Oman Air αυξάνει τις αεροπορικές συνδέσεις με Κατάρ

Η Oman Air αυξάνει τις αεροπορικές συνδέσεις με Κατάρ

77
Η Oman Air αυξάνει τις αεροπορικές συνδέσεις με Κατάρ

Η αεροπορική εταιρεία «Oman Air» ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αυξήσει τις απευθείας πτήσεις από και προς το Κατάρ. Συγκεκριμένα, από τις 19 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2017 θα πραγματοποιούνται τέσσερις πτήσεις ημερησίως, οι οποίες θα συνδέουν το αεροδρόμιο του Μουσκάτ στο Ομάν με το αεροδρόμιο της Ντόχα στο Κατάρ.

Το Ομάν δείχνει να επωφελείται από την πολιτική του εμπάργκο στο Κατάρ που έχουν υιοθετήσει άλλες αραβικές χώρες (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία κ.α.), όντας μίας από τις λίγες αραβικές χώρες που συνεχίζουν να συνδέονται αεροπορικώς με το Κατάρ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κέντρου Αεροπορίας (Centre for Aviation- CAPA), πριν από το εμπάργκο, η Qatar Airways εκτελούσε δρομολόγια 25 φορές την ημέρα κατά μέσο όρο προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 20 πτήσεις ημερησίως προς τη Σαουδική Αραβία και 6 πτήσεις την ημέρα προς το Μπαχρέιν.

Από την άλλη πλευρά, οι πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς το Κατάρ ανέρχονταν σε 16 πτήσεις ημερησίως, από την Σαουδική Αραβία προς το Κατάρ σε 2 πτήσεις ημερησίως και από το Μπαχρέιν σε 6 πτήσεις την ημέρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η έκκληση που έγινε πρόσφατα από μέρους της Qatar Airways προς τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) να παρέμβει για να κηρυχθεί παράνομο το εμπάργκο προς το Κατάρ δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Φωτό: omanair.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.