Το λιμάνι του Ρότερνταμ υποδέχεται το «Madrid Maersk»

Το λιμάνι του Ρότερνταμ υποδέχεται το «Madrid Maersk»

220
Το λιμάνι του Ρότερνταμ υποδέχεται το «Madrid Maersk»

Πρόσφατα το λιμάνι του Ρότερνταμ και συγκεκριμένα η APM Terminals υποδέχτηκε το πλοίο «Madrid Maersk», το νέο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη (AE-2).

Το «Madrid Maersk», χωρητικότητας 20.568 TEUs, αποτελεί το πρώτο από τα έντεκα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δεύτερης γενιάς Triple-E, τα οποία είχε παραγγείλει η Maersk το 2015.

Το «Madrid Maersk» ναυπηγήθηκε στη Ν. Κορέα από την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, παραδόθηκε τον περασμένο Απρίλιο στην Maersk και έχει ενταχθεί στον στόλο της 2M Alliance (Maersk Line και Mediterranean Shipping).

Το πλοίο χωρητικότητας 196.000 GT, έχει μήκος 399 μ. και πλάτος 58,6 μ. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, με πρώτο το «OOCL Hong Kong», χωρητικότητας 21.413 TEUs.

Μπορείτε να δείτε την προσέγγιση του «Madrid Maersk» στο λιμάνι του Ρότερνταμ, πατώντας εδώ.

Φωτό: youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.