Προς μια παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα ασφάλειας

Προς μια παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα ασφάλειας

291
Προς μια παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα ασφάλειας

O κ. Grahaeme Henderson, Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου της Αγγλίας, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης του Οργανισμού, αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό ατυχημάτων που επηρεάζει δυσμενώς τον τομέα της ασφάλειας στη ναυτιλία της Αγγλίας αλλά και παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον κ. Henderson, τα τελευταία δέκα χρόνια καταγράφονται 2.500 ναυτικά ατυχήματα σε ετήσια βάση, ενώ 123 πλοία έχουν χαθεί. Ο ίδιος προσέθεσε επιπλέον ότι παρατηρείται ένας μεγάλος αριθμός από εργατικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, σημαντικά μεγαλύτερος από εργατικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια εργασιών σε άλλους τομείς της οικονομίας, όπως οι κατασκευές και οι οικοδομές.

Ο κ. Henderson τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για την βελτίωση της ασφάλειας στο ναυτιλιακό χώρο, με στόχο να αναπτυχθεί μια κουλτούρα ασφάλειας όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του αγγλικού ναυτιλιακού επιμελητηρίου, κάλεσε τη ναυτιλιακή βιομηχανία να συνεργαστούν για την ανάπτυξη πρακτικών ασφαλείας μέσα από τη συμμετοχή τους στο φετινό «Safety Culture Forum» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με πρωτοβουλία του Οργανισμού.

Φωτό: Flickr/ Ugborough Exile

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.