Πατάει πόδι η CMA CGM στην Βραζιλία

Πατάει πόδι η CMA CGM στην Βραζιλία

87
Πατάει πόδι η CMA CGM στην Βραζιλία

Οι εταιρείες CMA CGM και Maersk Line από κοινού ανακοίνωσαν ότι σύνηψαν συμφωνία βάσει της οποίας η πρώτη πρόκειται να αποκτήσει από την δεύτερη την εταιρεία Mercosul Line, μια από τις ηγέτιδες εταιρείες της Βραζιλίας στον χώρο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Με την απόκτηση της Mercosul Line, η CMA CGM θα έχει την δυνατότητα να ενισχύσει περαιτέρω τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες της από και προς τη Νότια Αμερική, κυρίως στην Βραζιλία, όπου παρατηρείται έντονη τάση προς ανάπτυξη υπηρεσιών door-to-door, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις υπηρεσίες logistics που προσφέρει.

Η πώληση της Mercosul Line στην CMA CGM αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μόλις ολοκληρωθεί από την Maersk η εξαγορά της γερμανικής Hamburg Süd.

H Mercosul Line ιδρύθηκε το 1996 και εξαγοράστηκε από την Maersk το 2006, διαθέτει έναν στόλο από τέσσερα πλοία, ο οποίος δραστηριοποιείται στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων εντός της Βραζιλίας.

Φωτό: cma-cgm.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.