Στρατηγική συμφωνία μεταξύ Shell και Qatar Petroleum

Στρατηγική συμφωνία μεταξύ Shell και Qatar Petroleum

288
Στρατηγική συμφωνία μεταξύ Shell και Qatar Petroleum

Η «Qatar Petroleum’s Wave LNG Solutions» και η «Shell & Gas Power Developments B.V.» ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη υποδομών ανεφοδιασμού πλοίων με (bunkering) υγροποιημένο φυσικό αέριο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ανεφοδιασμός των πλοίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, καθώς το ΥΦΑ αποτελεί ένα νέο καύσιμο για τα πλοία, το οποίο συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των διεθνών κανονισμών για μειωμένες εκπομπές αέριων ρύπων.

Ο κ.  Saad Sherida Al-Kaabi, Πρόεδρος και CEO της Qatar Petroleum, τόνισε ότι «η ζήτηση για τον ανεφοδιασμό πλοίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, εκτιμώντας ότι μπορεί να φτάσει έως το 2030 τους 50 εκατ. τόνους».

Shell- Qatar Petroleum 1

Η συμφωνία μεταξύ της Qatar Petroleum και της Shell αφορά την αξιολόγηση της προόδου και της ανάπτυξης των εγκαταστάσεων ανεφοδιασμού ΥΦΑ που βρίσκονται σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Ασία.

Η συμφωνία αυτή είναι επακόλουθο άλλων δύο συμφωνιών που είχαν πραγματοποιηθεί μεταξύ της Shell και της Qatargas, το περασμένο έτος, για την εξεύρεση ευκαιριών για ανεφοδιασμό ΥΦΑ στη Μέση Ανατολή.

Φωτό: qp.com.qa

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.