Χρηματοοικονομικές συμφωνίες για την Dorian LPG

Χρηματοοικονομικές συμφωνίες για την Dorian LPG

99
Χρηματοοικονομικές συμφωνίες για την Dorian LPG

Η Dorian LPG Ltd. ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την Τράπεζα DNB Capital LLC για τη σύναψη δανείου $97 εκατ., με σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας προς την Royal Bank of Scotland, συνολικού ποσού $94,7 εκατ.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, η RBS αποδέσμευσε ποσό $6 εκατ. της εταιρείας σε μετρητά. Το δάνειο με την DNB Capital LLC έχει διάρκεια 14 μήνες με επιτόκιο Libor και αυξανόμενο περιθώριο, ενώ προβλέπονται οι συνήθεις καλύψεις.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ιωάννης Χατζηπατέρας, σημείωσε: «συνεχίζουμε να ενισχύουμε τον ισολογισμό μας και να βελτιώνουμε την χρηματοοικονομική μας ευελιξία. Παραμένουμε προσηλωμένοι σε εμπορικές και χρηματοοικονομικές δράσεις που θα μεγιστοποιήσουν την ικανότητα της Dorian να συμμετέχει ενεργά στις συνεχείς ευκαιρίες ανάπτυξης που δημιουργούνται στην παγκόσμια αγορά των LPGs, διατηρώντας τις αξίες των μετόχων μας».

Η Dorian LPG Ltd. διαχειρίζεται στόλο 22 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, τύπου VLGC.

Φωτό: dorianlpg.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.