Το Μπουένος Άιρες συμμετέχει στο πρόγραμμα «Green Award»

Το Μπουένος Άιρες συμμετέχει στο πρόγραμμα «Green Award»

35
Το Μπουένος Άιρες συμμετέχει στο πρόγραμμα «Green Award»

Ο Υπουργός Μεταφορών της Αργεντινής ανακοίνωσε την συμμετοχή του λιμανιού του Μπουένος Άιρες στο πρόγραμμα «Green Award», με στόχο την ενίσχυση και την προώθηση της ασφάλειας των λιμενικών εργασιών και λειτουργιών του.

Το λιμάνι του Μπουένος Άιρες αποτελεί βασικό λιμένα μεταφόρτωσης και κύρια πύλη εξυπηρέτησης του εξωτερικού εμπορίου της Αργεντινής. Είναι το τέταρτο σημαντικότερο λιμάνι της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής λόγω του μεγάλου όγκου φορτίου που διαχειρίζεται ετησίως, αλλά και των προσφερόμενων υπηρεσιών του.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί τη Λιμενική Αρχή του Μπουένος Άιρες είναι η βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και των θαλασσίων υδάτων και η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τα πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που ώθησαν το λιμάνι να συμμετέχει στο πρόγραμμα «Green Award» και γι’ αυτό από τις 22 Μαΐου έχει ξεκινήσει να παρέχει εκπτώσεις ύψους 10% στα λιμενικά τέλη σε όσα πλοία προσεγγίζουν το λιμάνι και συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εφαρμόζοντας άριστες πρακτικές ασφάλειας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το Μπουένος Άιρες αποτελεί το πρώτο λιμάνι της Νότιας Αμερικής που συμμετέχει στο πρόγραμμα «Green Award».

Φωτό: puertobuenosaires.gov.ar

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.