Σε πώληση μετοχών της προχωρά η Daewoo Shipbuilding

Σε πώληση μετοχών της προχωρά η Daewoo Shipbuilding

76
Σε πώληση μετοχών της προχωρά η Daewoo Shipbuilding

Τα  νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) φαίνεται να προχωρούν σε πώληση μέρους του μετοχικού τους κεφαλαίου σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση. Συγκεκριμένα, έχουν εκφράσει την πρόθεση να πουλήσουν μετοχές αξίας $702,2 εκατ. στον κύριο πιστωτή τους, την  κρατική Korea Development Bank, καθώς και σε άλλους δανειστές τους, με τιμή $35,98/ μετοχή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο, οι πιστωτές της DSME (Korean Development Bank και Export-Import Bank of Korea)  ενέκριναν ένα νέο πακέτο διάσωσης για την ενίσχυση των ναυπηγείων μέσα από την χορήγηση κεφαλαίων ύψους $2,6 δις. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον δείκτη χρέους της DSME στο 300%, έναντι του 2,732% που είχε στα τέλη του 2016.

Έχει ενδιαφέρον ότι η DSME μέσα από προσπάθειες αναδιάρθρωσης των οικονομικών της μεγεθών, κατάφερε να καταγράψει κέρδη ύψους $260 εκατ. το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με τις ζημιές ύψους $33,9 δις την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.