Πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο φορτηγού πλοίου ανοιχτά της Ρόδου

Πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο φορτηγού πλοίου ανοιχτά της Ρόδου

488
Πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο φορτηγού πλοίου ανοιχτά της Ρόδου
Φωτογραφία Αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα στο μηχανοστάσιο του φορτηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Μed Star», σημαίας Κύπρου, δυο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.

Εκτός από το πλήρωμα, στο φορτηγό πλοίο επιβαίνουν και οι οδηγοί δύο φορτηγών οχημάτων. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες και οι 32 επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος του πλοίου και του οδηγού του φορτηγού οχήματος, με τη συμμετοχή τριών σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τεσσάρων παραπλεόντων πλοίων καθώς και ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήδη, σύμφωνα με το Λ.Σ., 20 άτομα από τους 32 επιβαίνοντες έχουν επιβιβαστεί σε σωστική λέμβο και μεταφέρονται στο λιμάνι της Ρόδου.

Σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσει η προσπάθεια διάσωσης του πλοίου.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη ενημερωθεί και αξιωματικοί του Υπουργείου σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου συντονίζουν από κοινού την όλη επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Ρόδο με προορισμό την Σαντορίνη.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Φωτό Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/THORSTEN HELMERICHS

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.