Συνεργασίες σε επίπεδο αλυσίδων μεταφοράς για το λιμάνι της Τεργέστης

Συνεργασίες σε επίπεδο αλυσίδων μεταφοράς για το λιμάνι της Τεργέστης

68
Συνεργασίες σε επίπεδο αλυσίδων μεταφοράς για το λιμάνι της Τεργέστης

Η Λιμενική Αρχή της Τεργέστης υπέγραψε συμφωνία με τη Λιμενική Αρχή του Duisburger Hafen (Duisport), ενός ποτάμιου λιμένα στην Γερμανία, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο λιμανιών στο μέλλον. Πρόκειται για μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας για τα δύο λιμάνια, η οποία υπογράφηκε πρόσφατα από τον κ. Zeno D’ Agostino, επικεφαλής του «Authority of the Port System of the Eastern Adriatic Sea» και από τον κ. Erick Staake, Πρόεδρο του Duisport.

Στόχος της συμφωνίας είναι να αυξηθούν οι εμπορευματικές μεταφορές των δύο λιμανιών με σιδηροδρομικά μέσα καθώς και να αναπτυχθεί ένα σχέδιο για τη δημιουργία νέων κέντρων logistics. Το ποτάμιο λιμάνι της πόλης Duisburg είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους μεταφορών στην Ευρώπη αποτελώντας εδώ και χρόνια πλατφόρμα υπηρεσιών logistics για μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις. Οι ποτάμιες, οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις που διαθέτει, του επιτρέπουν να εξυπηρετεί μεταφορές από την Βαλτική έως την Μεσόγειο, αλλά ακόμα και μέχρι την Κίνα.

Με την υπογραφή της συμφωνίας το Duisport θα δρα επί της ουσίας ως ο χερσαίος κόμβος μεταφορών και υπηρεσιών logistics για το λιμάνι της Τεργέστης στη Μεσόγειο με στόχο να ενισχύσει τις εμπορικές συνδέσεις μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας/Ιράν.

Από την πλευρά της, η Λιμενική Αρχή της Τεργέστης επιδιώκει μέσω της συμφωνίας να εγκαταστήσει νέα κέντρα logistics στο λιμάνι, προωθώντας τις υπηρεσίες logistics του ιταλικού λιμένα διεθνώς.

Επιπρόσθετα η συνεργασία των δύο λιμανιών θα συμβάλει περαιτέρω στην στήριξη της κινέζικης πρωτοβουλίας OBOR (One Belt One Road). Σχεδόν 25 είναι τα τρένα που συνδέουν σε εβδομαδιαία βάση το λιμάνι του Duisport με τις χώρες της Βόρειας Κίνας, ενώ το λιμάνι της Τεργέστης συνδέεται δια θαλάσσης με τη Νότια Κίνα, μέσω του Καναλιού του Σουέζ και της Μεσογείου.

Φωτό: duisport.de

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.