Έφυγε από την ζωή η σπουδαία ναυτιλιακή δημοσιογράφος και συγγραφέας Gillian Whittaker

Έφυγε από την ζωή η σπουδαία ναυτιλιακή δημοσιογράφος και συγγραφέας Gillian Whittaker

653
Έφυγε από την ζωή η σπουδαία ναυτιλιακή δημοσιογράφος και συγγραφέας Gillian Whittaker

Απεβίωσε εχθές Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, η σπουδαία ναυτιλιακή δημοσιογράφος και συγγραφέας Gillian Whittaker.

Αν και είχε γεννηθεί στην Ουαλία, από την δεκαετία του 1980 εργάστηκε σε ναυτιλιακά έντυπα διεθνούς εμβέλειας, ενώ εξιστόρησε το ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα και αγάπησε την Ελλάδα και τη Ναυτιλία της όσο λίγοι.

Ήταν πάντα ιδιαιτέρως γενναιόψυχη, κοντά στη νεώτερη γενιά των δημοσιογράφων και των συντακτών του ναυτιλιακού Τύπου, αλλά και των ακαδημαϊκών ερευνητών, με διάθεση να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της και να μοιραστεί τα βιώματά της και τις πολύτιμες εμπειρίες της.

Τα Ναυτικά Χρονικά, αναγνωρίζοντας τη συνολική της προσφορά στον χώρο της ναυτιλίας και του ναυτιλιακού Τύπου και την επί χρόνια υποστήριξή της στην εξωστρέφεια της ελληνικής ναυτιλίας, της απένειμαν το βραβείο «Ευκράντη» για τη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας (2015).Gill1

Αν και ταλαιπωρήθηκε για πολλά χρόνια από την επάρατο νόσο, υπήρξε ένα πραγματικό λιοντάρι του ναυτιλιακού ρεπορτάζ και με περίσσιο κέφι συνέχιζε να το υπηρετεί, ακολουθώντας με συνέπεια τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, πετυχαίνοντας το έργο της να έχει εκτιμηθεί από την απανταχού ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

Τα Ναυτικά Χρονικά και η εκδοτική οικογένειά τους, οφείλουν απέραντη ευγνωμοσύνη στην Gillian Whittaker. Στα 20 χρόνια της νέας πορείας του περιοδικού ήταν πάντοτε παρούσα στο πλευρό μας, με πραγματικά αστείρευτη καλή διάθεση για προσφορά των γνώσεων και εμπειριών της στους νεώτερους από εμάς -και πιο άπειρους- που είχαμε αναλάβει τη σκυτάλη.

Η Gillian Whittaker, ενώ ήταν μία δυναμική γυναίκα και απαιτητική στην δουλειά της, κατάφερε με τον δυναμικό και ευθύ χαρακτήρα της αλλά και την ακεραιότητά της να κερδίσει την εκτίμηση ολόκληρης της ναυτικής οικογένειας του Πειραιά.

Όπως ενημερώθηκαν τα Ναυτικά Χρονικά δεν θα γίνει κηδεία, ενώ σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί το φιλανθρωπικό ίδρυμα, όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να προσφέρει την δωρεά του, στη μνήμη της Gillian Whittaker.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.