Στρατηγική συνεργασία της MarineFields Holdings Ltd με την Inmarsat

Στρατηγική συνεργασία της MarineFields Holdings Ltd με την Inmarsat

71
Στρατηγική συνεργασία της MarineFields Holdings Ltd με την Inmarsat
Από αριστερά: Σωκράτης Θεοδοσίου, Managing Director της MarineFields Holding Ltd και Ronald Spithout, Πρόεδρος της Inmarsat Maritime

Οι εταιρείες MarineFields Holdings Ltd (μέλος της Tototheo Maritime) και Inmarsat (LSE:ISAT.L) υπέγραψαν ένα Μνημόνιο Συνεργασίας προκειμένου να διερευνήσουν πώς η διαχείριση της θαλάσσιας κυκλοφορίας και η δορυφορική σύνδεση μπορούν να κάνουν τις προσεγγίσεις πλοίων σε λιμάνια πιο αποτελεσματικές για όλους τους ενδιαφερόμενους, μέσω βελτιωμένης ανταλλαγής πληροφοριών, επίγνωσης των καταστάσεων, βελτιστοποιημένων διαδικασιών και συνεργατικής λήψης αποφάσεων.

Η κοινή αυτή προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην παροχή μιας αγοράς για υπηρεσίες βελτίωσης των προσεγγίσεων σε λιμάνια, με αποτέλεσμα την έγκαιρη πραγματοποίηση δραστηριοτήτων και την μείωση των χρόνων ολοκλήρωσης των εργασιών.

Η πλατφόρμα Perseus PortCDM πρόκειται να συνδέσει τους διάφορους φορείς οι οποίοι εμπλέκονται ή σχετίζονται με τις θαλάσσιες μεταφορές, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων, των ναυτιλιακών εταιρειών, των λιμένων, των τερματικών σταθμών και των επιχειρήσεων στην στεριά.

Ο στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι να επικεντρωθεί στην ενισχυμένη τυποποιημένη ανταλλαγή δεδομένων και να δώσει τη δυνατότητα σε τρίτους παρόχους να εισάγουν νέες και καινοτόμες υπηρεσίες σε βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Το Perseus PortCDM της MarineField θα αξιοποιήσει την υποδομή του δορυφορικού δικτύου της Inmarsat, συγκεκριμένα το Fleet Xpress, στο οποίο έχουν δεσμευτεί περισσότερα από 10.000 πλοία και το FleetBroadband το οποίο διαθέτει περίπου 40.000 ενεργά τερματικά σε πλοία σε όλο τον κόσμο.

Φωτό: inmarsat.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.