Μεταφορά ασθενούς από δεξαμενόπλοιο με Ελικόπτερο του ΠΝ

Μεταφορά ασθενούς από δεξαμενόπλοιο με Ελικόπτερο του ΠΝ

180
Μεταφορά ασθενούς από δεξαμενόπλοιο με Ελικόπτερο του ΠΝ
Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε πως κατά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, ελικόπτερο του Πολεμικού μας Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk), μετά από σχετική ενημέρωση και αίτημα που έλαβε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετέφερε ασθενή που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο ασθενής παρελήφθη άμεσα από το δεξαμενόπλοιο “Octaden”, σημαίας Φιλιππίνων, το οποίο έπλεε 23 ν.μ. νοτιοδυτικά από το ακρωτήρι Ταίναρο. Ο ασθενής είχε προηγουμένως μεταφερθεί στο δεξαμενόπλοιο “Octaden” από το ιστιοπλοϊκό σκάφος “Thomas Ι”, όπου επέβαινε, σημαίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, διότι παρουσίαζε συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου και έχρηζε άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Καλαμάτας και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Μεσσηνίας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Φωτό Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γ.Ε.Ν./STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.