Σημαντική αύξηση της εμπορευματικής κίνησης για την HMM

Σημαντική αύξηση της εμπορευματικής κίνησης για την HMM

78
Σημαντική αύξηση της εμπορευματικής κίνησης για την HMM

Η Hyundai Merchant Marine (HMM), τον περασμένο Απρίλιο, κατέγραψε αύξηση ύψους 67% στις γραμμές που δραστηριοποιείται μεταξύ Ασίας και ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο η εμπορευματική κίνηση στις γραμμές αυτές ανήλθε σε 17.932 TEUs/εβδομάδα, έναντι των 10.733 TEUs/ εβδομάδα την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Ιδιαίτερα οι εμπορικές ροές μεταξύ Ασίας και Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ ανήλθαν σε 13.186 TEUs/εβδομάδα τον περασμένο Απρίλιο, σε σχέση με τα 7.604 TEUs/εβδομάδα τον Απρίλιο του 2016, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξεως του 73%.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΜΜ, η εταιρεία τον περασμένο Απρίλιο διακίνησε από το λιμάνι Busan στη Νότια Κορέα 150.332 TEUs φορτίου, καθιστώντας την ΗΜΜ τον δεύτερο μεγαλύτερο χρήστη του λιμένα μετά την Maersk. Η διαχείριση του φορτίου αφορούσε εισαγωγές και εξαγωγές της Νότιας Κορέας με Κίνα και ΗΠΑ κυρίως, αλλά και με Ιαπωνία, Βιετνάμ και Ινδία.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της ΗΜΜ, η αύξηση της εμπορευματικής κίνησης της εταιρείας οφείλεται κυρίως στη συνεργασία της HMM με την «2M Alliance» (Maersk και Mediterranean Shipping Company), τον περασμένο Απρίλιο, καθώς και στην χρεωκοπία της Hanjin Shipping, γεγονός που οδήγησε την HMM να καλύψει το αντίστοιχο κενό για την ζήτηση στη διαδρομή Ασίας- ΗΠΑ.

Φωτό: hmm21.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.