Τελετή ονοματοδοσίας στην Αγία Πετρούπολη για ένα μοναδικό παγοθραυστικό που κινείται με...

Τελετή ονοματοδοσίας στην Αγία Πετρούπολη για ένα μοναδικό παγοθραυστικό που κινείται με LNG

789
Τελετή ονοματοδοσίας στην Αγία Πετρούπολη για ένα μοναδικό παγοθραυστικό που κινείται με LNG

Η τελετή ονοματοδοσίας για το πρώτο παγκοσμίως παγοθραυστικό πλοίο το οποίο κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου 2017. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Port Bronka (Αγία Πετρούπολη) στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ενώ σε αυτήν παρευρέθηκε και ο Ρώσος Πρόεδρος κ. Vladimir Putin.

Το συγκεκριμένο παγοθραυστικό πλοίο κατασκευάστηκε για το SCF Group προκειμένου να παρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μεταφορά LNG στις δύσκολες συνθήκες πάγου που επικρατούν στον Κόπλο του Ob και την Θάλασσα του Kara (σύμφωνα με το project Yamal LNG). Το πλοίο με την ονομασία «Christophe de Margerie» τέθηκε σε λειτουργία από την Sovcomflot στις 27 Μαρτίου 2017, αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τις θαλάσσιες δοκιμές του στον πάγο, στον Αρκτικό Ωκεανό.

Το πλοίο πήρε το όνομά του από τον Christophe de Margerie, τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Total, ο οποίος είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη επενδυτικών αποφάσεων και τεχνολογικής βάσης για το έργο Yamal LNG. Επίσης, συνέβαλε σημαντικά και στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας-Γαλλίας, γενικότερα.

Το συγκεκριμένο παγοθραυστικό ανήκει στην κλάση ARC7, την υψηλότερη μεταξύ των ήδη υπαρχόντων εμπορικών πλοίων, ενώ μπορεί να πλέει αυτόνομα σε πάγο πάχους έως 2,1 μέτρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.