Πέντε νέα Aframaxes προστίθενται στο στόλο της Kyklades Maritime

Πέντε νέα Aframaxes προστίθενται στο στόλο της Kyklades Maritime

1406
Πέντε νέα Aframaxes προστίθενται στο στόλο της Kyklades Maritime

Η Kyklades Maritime Corporation προχώρησε σε παραγγελία για πέντε δεξαμενόπλοια τύπου Aframax, με δικαίωμα (option) ναυπήγησης δύο ακόμα πλοίων. Τα νέα πλοία, χωρητικότητας έκαστο 115.000 dwt, θα κατασκευαστούν από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Sungdong Shipbuilding & Marine Engineering’s Co. Ltd.

Να σημειωθεί ότι η Kyklades Maritime Corporation έχει επιλέξει να ναυπηγήσει πλοία της τόσο σε νοτιοκορεατικά όσο και σε ιαπωνικά ναυπηγεία.

Ωστόσο, με τα ναυπηγεία Sungdong Shipbuilding & Marine Engineering’s έχει μία στενή συνεργασία, έχοντας ήδη παραλάβει δύο δεξαμενόπλοια τύπου Suezmax, ένα πέρυσι κι ένα εφέτος. Στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας δηλώνουν ευχαριστημένα τόσο από την ποιότητα εργασίας και κατασκευής των πλοίων, όσο και ως προς την τήρηση των χρόνων παράδοσής τους.

Τα δύο πρώτα δεξαμενόπλοια αναμένεται να παραδοθούν στην Kyklades Maritime Corporation το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ τα υπόλοιπα τρία το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2019.milos

Επιπλέον, η ναυτιλιακή αναμένει το 2018 την παραλαβή από τα ιαπωνικά ναυπηγεία Japan Marine United (JMU) δύο ακόμα δεξαμενόπλοια τύπου Suezmax, έκαστο χωρητικότητας 157.100 dwt.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Kyklades Maritime Corporation σημειώνει στα Ναυτικά Χρονικά, ότι η ναυτιλιακή πιστεύει «στα νέας τεχνολογίας καράβια» και θέλει «ανανέωση στα πλοία της» για να «ανταποκρίνονται πλήρως σε όλους τους διεθνείς κανονισμούς».

Η Kyklades Maritime έχει δέκα δεξαμενόπλοια στο στόλο της, που όλα φέρουν την ελληνική σημαία. Συγκεκριμένα διαθέτει τέσσερα δεξαμενόπλοια τύπου Aframax-LR2 (ναυπήγησης 2015), τέσσερα Aframaxes (ναυπήγησης 2012) και δύο Suezmaxes (ναυπήγησης 2016 και 2017).

Φωτό: kykmar.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.