Βραβεία Ευκράντη: Βραβείο κοινωνικής προσφοράς

Βραβεία Ευκράντη: Βραβείο κοινωνικής προσφοράς

596
Βραβεία Ευκράντη: Βραβείο κοινωνικής προσφοράς
Η κα Χρυσάνθη Πατέρα, επίτιμη πρόεδρος του Greek Orthodox Charity Organization, Νικήτρια φιλανθρωπική οργάνωση βραβείων Ευκράντη 2015 απονέμει το βραβείο στον κ. Θανάση Μαρτίνο και στη σύζυγο του, Μαρίνα Μαρτίνου

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν στις 9 Μαϊου 2017, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Το βραβείο κοινωνικής προσφοράς από ναυτιλιακή προσωπικότητα ή φορέα απονεμήθηκε στην Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου – “ΑΙΓΕΑΣ”, για το ευρύ και πολυεπίπεδο έργο καθώς και τη μακροχρόνια κοινωνική δράση του Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ ιδρύθηκε το 2015, για να «στεγάσει» τη μακροχρόνια κοινωφελή δράση του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου. Ο σκοπός και το έργο είναι ευρύ και πολυεπίπεδο. Φυλλομετρώντας το ιστορικό των δωρεών, στον πρώτο μόλις χρόνο λειτουργίας του ΑΙΓΕΑ, διακρίνεται η έκταση της προσφοράς που διατρέχει την εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό, την κοινωνική πρόνοια, την επιστημονική έρευνα, τη χριστιανική παράδοση, την πολιτιστική κληρονομιά, τον αθλητισμό, την τέχνη εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Ο ΑΙΓΕΑΣ προτίμησε την πολυεπίπεδη προσφορά αντί της μονοθεματικής, προκειμένου να δίνονται όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε όσους τις χρειάζονται. Και συγκεκριμένα:

Ξεκινώντας από την υγεία, την πλέον αναγκαία συνθήκη για την ανθρώπινη ευημερία, ο ΑΙΓΕΑΣ έχει παράσχει απαραίτητο εξοπλισμό σε πολλά νοσοκομεία.

Στην εκπαίδευση, από την κατώτερη έως την ανώτερη βαθμίδα, μέσα από συνεχή προσφορά σε υλικοτεχνική υποδομή σε πολυάριθμα σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς, δωρεές για πραγματοποίηση συνεδρίων.

Στον πολιτισμό ο ΑΙΓΕΑΣ συνδράμει στις ανασκαφές που διεξάγονται στη νήσο Δεσποτικό, στο Βαθύ Αστυπάλαιας καθώς και στο Ξώμπουργο Τήνου. Ανάλογες δωρεές έχουν γίνει για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την περαιτέρω μελέτη στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, στο Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας και στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην ορθόδοξη πίστη και την παράδοση μέσα από την αποκατάσταση, την αναστήλωση, την αποπεράτωση πολυάριθμων οικοδομημάτων της λατρευτικής παράδοσης.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην ενίσχυση συλλόγων και σωματείων που συνδράμουν αθλητές, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ηλικιωμένους και παιδιά καθώς και σε συλλόγους που ασχολούνται με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Τέλος ο ΑΙΓΕΑΣ προχώρησε σε μια σημαντική δωρεά για τρία συναπτά έτη στην Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για το πρόγραμμα «Συνεχίζουμε – Στηρίζουμε – Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς 2016-2018».

Λίζα Μαρέλου
Δημοσιογράφος

Χορηγοί των βραβείων:

screenshot

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.