Στρατηγική συνεργασία μεταξύ DNV GL και Samsung Heavy Industries

Στρατηγική συνεργασία μεταξύ DNV GL και Samsung Heavy Industries

125
Στρατηγική συνεργασία μεταξύ DNV GL και Samsung Heavy Industries

Ο νηογνώμονας DNV GL και τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries (SHI) συμφώνησαν να συνεργαστούν στο σχεδιασμό νέας γενιάς πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη ναυπήγηση δύο πλοίων μεταφοράς LNG, κατηγορίας 30Κ, εκ των οποίων το ένα θα διαθέτει δεξαμενές τύπου μεμβράνης και το άλλο δεξαμενές τύπου C (πεπιεσμένου αέρα).

Ο κ. Mun-Keun Ha, Αντιπρόεδρος της SHI, ανέφερε ότι «το σημερινό επιχειρηματικό γίγνεσθαι απαιτεί η ναυτιλιακή βιομηχανία να κατευθυνθεί σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές για τη ναυπήγηση νέων πλοίων, λόγω των διεθνών κανονισμών για την προστασία του, αλλά και των υψηλών τιμών που καταγράφει η αγορά του πετρελαίου», προσθέτοντας ότι η συμφωνία που υπογράφηκε θα ενισχύσει περαιτέρω τις επιχειρηματικές στρατηγικές των δύο εταιρειών.

Από την πλευρά του, ο κ. Tommy Bjørnsen, Regional Manager Maritime Korea & Japan της DNV GL, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό σε μία τόσο ανταγωνιστική αγορά να μπορούν οι πλοιοκτήτες και οι διαχειριστές των πλοίων να εκμεταλλεύονται αποδοτικά τα πλοία τους με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YONHAP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.