Προς τη δημιουργία ενός βιομηχανικού πάρκου κρουαζιέρας

Προς τη δημιουργία ενός βιομηχανικού πάρκου κρουαζιέρας

66
Προς τη δημιουργία ενός βιομηχανικού πάρκου κρουαζιέρας

Τα Fincantieri υπέγραψαν πρόσφατα Letter of Intent (LOI) με την China State Shipbuilding Corporation (CSSC), τον μεγαλύτερο κρατικό ναυπηγικό όμιλο της Κίνας και τις αρμόδιες αρχές της πόλης Baoshan, νότια της Σαγκάης, για την δημιουργία ενός βιομηχανικού πάρκου κρουαζιέρας στην εν λόγω περιοχή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την δημιουργία ενός κόμβου, όπου θα εκτελούνται ναυπηγικές και ναυτιλιακές δραστηριότητες, με πρωτοβουλία της κινέζικης κυβέρνησης. Ο κόμβος αυτός θα ενισχύσει περαιτέρω την σπουδαιότητα της ευρύτερης περιοχής της πόλης Baoshan, καθώς πρόκειται για μια υψηλά βιομηχανοποιημένη περιοχή, η οποία διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Κίνας και θεωρείται ως η πιο ανεπτυγμένη περιοχή της χώρας σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα.

Στόχος της κινεζικής κυβέρνησης μέσα από τη δημιουργία του κόμβου είναι η μετατροπή της πόλης Baoshan από ένα «λιμάνι κρουαζιέρας» σε μια πόλη «κρουαζιέρας». Επιπλέον, η περιοχή προβλέπεται να προσφέρει οικονομικά και εμπορικά οφέλη σε εταιρείες κρουαζιέρας που θα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες που θα παρέχονται στο βιομηχανικό πάρκο. Προς την επίτευξη του σκοπού αυτού, τόσο τα Fincantieri όσο και η CSSC έχουν δεσμευτεί μέσω της συμφωνίας που υπέγραψαν για να προωθήσουν τις δραστηριότητες του κόμβου σε εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται.

Η συμφωνία αυτή μεταξύ των Fincantieri και της CSSC λαμβάνει χώρα λίγους μήνες μετά την συμφωνία των δύο ναυπηγείων τον περασμένο Φεβρουάριο για τη ναυπήγηση δύο κρουαζιερόπλοιων, με την προοπτική ναυπήγησης άλλων τεσσάρων στο μέλλον, τα οποία αποτελούν τα πρώτα κρουαζιερόπλοια που χτίζονται στην Κίνα και προορίζονται για τις ανάγκες της κινέζικης αγοράς.

Φωτό: fincantieri.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.