Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του ΥΝΑΝΠ

Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του ΥΝΑΝΠ

108
Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του ΥΝΑΝΠ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε προ ολίγων ημερών με τον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα λιμάνια του νησιού, ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω της αυξημένης εμπορευματικής και επιβατικής κίνησης. Κατά την διάρκεια των επαφών υποβλήθηκαν προτάσεις για την βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών της Πάρου, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο βελτίωσης των υποδομών για τα αλιευτικά καταφύγια που διαθέτει το νησί. Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή όλα τα αιτήματα.

Πέραν της Πάρου και η Νάξος βρέθηκε στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του ΥΝΑΝΠ. Συγκεκριμένα, ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Νάξου, «Aegean Voice», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προσπάθεια κατάργησης των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, καθώς και στη λήψη μέτρων για την μείωση του κόστους μεταφοράς πολιτών αλλά και προϊόντων. Ειδική αναφορά ο κ. Σαντορινιός έκανε και στο πρόβλημα των παράνομων κατασκευών στις χερσαίες ζώνες του λιμένα της Νάξου. Ο κ. Σαντορινιός αναφέρθηκε επιπλέον στα «Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου», τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των υποδομών των νησιών, αλλά και στην ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, από πλευράς Υπουργείου, βρίσκεται και η διαχείριση της κρουαζιέρας και το τουριστικό προϊόν στην Σαντορίνη, με δεδομένο ότι η συμβολή της κρουαζιέρας στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Σαντορίνης είναι τεράστια. Σε πρόσφατη διάσκεψη του ΥΝΑΝΠ αναζητήθηκαν τρόποι για τη σωστή διαχείριση του προϊόντος, αλλά και των δυνατοτήτων της Σαντορίνης. Συμφωνήθηκε ότι από το 2019 θα εφαρμοστεί στην Σαντορίνη το «Berth Allocation», καθώς και μια σειρά άλλων μέτρων που θα συμβάλλουν σημαντικά στις λιμενικές υποδομές του νησιού.

Φωτό:santoriniports.gr

 

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.