Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για Attica Group και Minoan Lines

Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για Attica Group και Minoan Lines

135
Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για Attica Group και Minoan Lines

Η Attica Group ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε €44,83 εκατ., έναντι των €43,85 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016, αντιπροσωπεύοντας αύξηση κατά 2,2%.

Παρά τις αυξημένες πωλήσεις, που οφείλονται σε αυξημένη επιβατική κίνηση, η εταιρεία κατέγραψε ζημίες προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA), ύψους €4 εκατ., σε αντίθεση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, κατά την διάρκεια του οποίου η Attica Group είχε κέρδη ύψους €5,74 εκατ.

Από την άλλη, η Minoan Lines κατέγραψε κέρδη προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA), ύψους €4 εκατ. για το πρώτο τρίμηνο του 2017, με τα καθαρά της κέρδη να ανέρχονται σε €0,2 εκατ. Πρόκειται για ένα ποσό σημαντικά χαμηλότερο από τα καθαρά κέρδη ύψους €4 εκατ. που είχαν καταγραφεί στην αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των δύο εταιρειών, τα όχι τόσο καλά οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους αποδίδονται στην εποχικότητα που χαρακτηρίζει τον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι συνήθως οι πρώτοι μήνες του έτους παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά επιβατικής κίνησης όλου του χρόνου.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι οι υψηλές τιμές των καυσίμων και των λιπαντικών που καταγράφονται κατά το τρέχον έτος, σχεδόν διπλάσιες από αυτές που ίσχυαν το 2016, συμβάλλουν αρνητικά στην κερδοφορία των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Φωτό: attica-group.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.