Έξι νέα πλοία για την Flex LNG

Έξι νέα πλοία για την Flex LNG

180
Έξι νέα πλοία για την Flex LNG

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η εταιρεία Flex LNG, με έδρα το Όσλο, προχώρησε σε παραγγελία έξι πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, τα οποία αναμένεται να έχουν ενταχθεί στον στόλο της μέχρι το 2019. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Flex LNG, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγγελία έχοντας ως στόχο να καλύψει την αυξημένη ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο που παρατηρείται από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

Από τις αρχές του έτους η εταιρεία σχεδίαζε να παραγγείλει τα έξι πλοία, χωρητικότητας 170.000 κ.μ. περίπου το καθένα, εφόσον κατόρθωνε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους $1,2 δις. Η χρηματοδότηση εξασφαλίσθηκε καθώς ο επενδυτικός όμιλος Geveran Trading του μεγιστάνα John Fredriksen απέκτησε το 52% της εταιρείας. Η ναυπήγηση των πλοίων έχει ανατεθεί στα κορεάτικα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries και Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Flex LNG, Jonathan Cook, τα δύο από τα έξι πλοία αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία αρχές του 2018 και τα άλλα τέσσερα στα μέσα του 2019. Με την παραλαβή των νέων πλοίων η εταιρεία σκοπεύει να δεσμεύσει ορισμένα από αυτά σε μακροχρόνιες χρονοναυλώσεις, ενώ άλλα θα τα χρησιμοποιήσει στην spot αγορά.

Φωτό: flexlng.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.