Aκυρώνονται όλες οι πτήσεις από Χίθροου και Γκάτγουικ της British Airways

Aκυρώνονται όλες οι πτήσεις από Χίθροου και Γκάτγουικ της British Airways

88
Aκυρώνονται όλες οι πτήσεις από Χίθροου και Γκάτγουικ της British Airways

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες ένα σύστημα IT της British Airways, επηρέαζοντας την εκτέλεση των πτήσεών της σε ολόκληρο τον κόσμο. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν προκληθεί τεράστιες καθυστερήσεις στις ώρες αναχώρησης των πτήσεων, ενώ η εταιρεία αναγκάστηκε από το μεσημέρι του Σαββάτου να ακυρώσει όλες τις πτήσεις της από τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια του Λονδίνου, το Χίθροου και το Γκάτγουικ.

Να σημειωθεί ότι εκτός λειτουργίας βρίσκεται τόσο η ιστοσελίδα της εταιρείας όσο και το σύστημα ηλεκτρονικού check-in καθώς και το mobile-app της, με τις ουρές των επιβατών, ιδίως, σε Χίθροου και Γκάτγουικ να είναι μεγάλες, προκαλώντας χάος στα δύο αεροδρόμια.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες καμμία πτήση της British Airways δεν πρόκειται να αναχωρήσει από τα δύο αεροδρόμια τουλάχιστον έως τις 20:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος, χωρίς να αποκλείεται, εάν το πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά συστήματα της εταιρείας δεν επιλυθεί άμεσα, η ακύρωση των πτήσεων να διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

Νωρίς το απόγευμα υπήρξαν πληροφορίες που εμφάνιζαν ως πλέον πιθανή αιτία για τις ακυρώσεις των πτήσεων το να έχει πέσει η British Airways θύμα κυβερνοεπίθεσης. Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα, ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις κυβερνοεπίθεσης, η οποία να προκάλεσε την κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος IT και τις καθυστερήσεις στην πραγματοποίηση των πτήσεών της.

Εκπρόσωπος των βρετανικών αερογραμμών δήλωσε πως η εταιρεία ζητά «συγνώμη από τους πελάτες της, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις μετά από την διακοπή λειτουργίας ενός συστήματος IT, σήμερα το πρωί. Εργαζόμαστε προκειμένου να διορθώσουμε το πρόβλημα, το συντομότερο δυνατό».

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα αφορά μόνο την British Airways και τις πτήσεις της, ενώ τα δρομολόγια των άλλων αεροπορικών εταιρειών από και προς τα αεροδρόμια του Λονδίνου (Χίθροου και Γκάτγουικ ) εκτελούνται κανονικά.

Η διοίκηση του Χίθροου με ανακοίνωσή της καλεί τους επιβάτες, των οποίων οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες για μετά τις 22:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας, να ενημερωθούν εάν η πτήση τους αναχωρήσει προτού προσέλθουν στον αερολιμένα, προς αποφυγή ταλαιπωρίας.

 

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANDY RAIN

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.