Αυξημένες οι εισαγωγές LNG από τους τρεις μεγαλύτερους αγοραστές του κόσμου

Αυξημένες οι εισαγωγές LNG από τους τρεις μεγαλύτερους αγοραστές του κόσμου

120
Αυξημένες οι εισαγωγές LNG από τους τρεις μεγαλύτερους αγοραστές του κόσμου

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της Ιαπωνίας, η Ιαπωνία που αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή υγροποιημένου φυσικού αερίου παγκοσμίως, αύξησε κατά 3% τις εισαγωγές της σε LNG τον περασμένο Απρίλιο, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2016. Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές της τον περασμένο Απρίλιο ανήλθαν σε 6,57 εκατ. τόνους, αξίας $2,76 δις. Αύξηση των εισαγωγών της Ιαπωνίας σε LNG έχει παρατηρηθεί από τις αρχές του έτους, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι εισαγωγές της χώρας έχουν αυξηθεί κατά 20% περίπου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Η Ν. Κορέα, ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής υγροποιημένου φυσικού αερίου, κατέγραψε αύξηση ύψους 7,4% στις εισαγωγές της τον περασμένο Απρίλιο, συγκριτικά με το 2016. Οι εισαγωγές της δηλαδή αυξήθηκαν από 2,17 εκατ. τόνους τον Απρίλιο του 2016 σε 2,34 εκατ. τόνους τον περασμένο μήνα, αξίας $963 εκατ. Οι εισαγωγές της Ν. Κορέας προήλθαν κυρίως από το Κατάρ και την Αυστραλία. Το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι εισαγωγές της Ν. Κορέας αυξήθηκαν κατά 50% περίπου, σε σχέση με τις εισαγωγές του πρώτου τριμήνου του 2016.

Αύξηση στις εισαγωγές της σε LNG κατέγραψε και η Κίνα, ο τρίτος μεγαλύτερος αγοραστής υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, καθώς τον περασμένο Απρίλιο οι εισαγωγές της σε LNG αυξήθηκαν κατά 15,6%, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2016. Ενδιαφέρον έχει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι εισαγωγές της Κίνας σε LNG αυξήθηκαν κατά 85%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CPC CORP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.