Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την ΟΛΠ ΑΕ και...

Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την ΟΛΠ ΑΕ και την ΕΕΝΜΑ

274
Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την ΟΛΠ ΑΕ και την ΕΕΝΜΑ

Θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Λιμένα του Πειραιά συζήτησαν εχθές 22 Μαΐου σε συνάντησή τους ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ), Χρήστο Λαμπρίδη, μαζί με εκπροσώπους της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ), παρουσία εκπροσώπων της ΟΛΠ Α.Ε. και της Πλοηγικής Υπηρεσίας. Την ΕΕΝΜΑ εκπροσώπησαν ο κ. Αλέξιος Αγγελόπουλος και ο κ. Ανδρέας Συρίγος, ενώ την ΟΛΠ Α.Ε. εκπροσώπησαν ο κ. Τάσος Βαμβακίδης και ο κ. Γιώργος Σαρηγιάννης.

Η ΕΕΝΜΑ ζήτησε ευνοϊκότερη τιμολογιακή πολιτική για τους συχνούς χρήστες του λιμένα του Πειραιά, καθώς και τη δυνατότητα να μπορούν όσα πλοία πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές και διαθέτουν έμπειρο προσωπικό, να μην υποχρεούνται σε χρήση πλοηγικών υπηρεσιών.

Η ΟΛΠ Α.Ε. επισήμανε εκ νέου τη μικρή δύναμη της πλοηγικής υπηρεσίας στο λιμάνι του Πειραιά, αν και αναγνώρισε για ακόμα μία φορά τις ενέργειες του ΥΝΑΝΠ για τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας με νέες μηχανές και σκάφη. Από πλευράς Υπουργείου επισημάνθηκε ότι, με ενέργειες της ΓΓΛΛΠΝΕ, εκτός των άλλων θέσεων, που έχουν ήδη καλυφθεί, είναι σε εξέλιξη ειδική διαδικασία τόσο για την πρόσληψη 4 πλοηγών, δύο εκ των οποίων θα αφορούν τον Πειραιά, όσο και για τον εφοδιασμό με επτά πλοηγίδες, μία εκ των οποίων προτείνεται να είναι παντός καιρού.

Ο κ. Χρήστος Λαμπρίδης επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την πλήρωση 46 κενών θέσεων στην Πλοηγική Υπηρεσία και ότι πολλές από αυτές τις θέσεις αφορούν τον Πειραιά, ούτως ώστε να αυξηθεί η ποιότητα των πλοηγικών υπηρεσιών του λιμανιού.

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επεσήμανε επίσης ότι ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και ότι σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις σε όλο το μέτωπο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Φωτό: olp.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.