Προχωρούν οι λιμενικές μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία

Προχωρούν οι λιμενικές μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία

56
Προχωρούν οι λιμενικές μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία

Το Κοινοβούλιο της Ισπανίας ενέκρινε πρόσφατα την απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να μεταρρυθμίσει το λιμενικό σύστημα της χώρας. Η ισπανική κυβέρνηση μέσω των μεταρρυθμίσεων αυτών αποσκοπεί στην απελευθέρωση της λιμενικής αγοράς, σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της Ε.Ε.

Το Δεκέμβριο του 2014 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε πως οι διαχειρίστριες εταιρείες τερματικών σταθμών σε κάθε λιμάνι μπορούν να διορίσουν το δικό τους λιμενικό προσωπικό. Με τις λιμενικές μεταρρυθμίσεις θα μπορούν να εργάζονται στους λιμένες της Ισπανίας άτομα που δεν ανήκουν στις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων των λιμένων της χώρας.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση των συνδικαλιστικών ενώσεων των ισπανικών λιμένων, καθώς θεωρούν ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις. Κατόπιν τούτου, οι συνδικαλιστικές ενώσεις έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24, 26, 29, 31 Μαΐου και στις 2,5,7 και 9 Ιουνίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CONSORTIUM VALENCIA 2007

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.