Οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου για τη Navios Maritime Acquisition

Οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου για τη Navios Maritime Acquisition

182
Οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου για τη Navios Maritime Acquisition

Η Navios Maritime Acquisition Corporation ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία εμφάνισε μικρή κάμψη στον κύκλο εργασιών ενώ περιορίστηκαν και τα κέρδη της, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε $64,5 εκατ. μειωμένος κατά 19,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016 ($80,4 εκατ.), ενώ τα κέρδη έφτασαν τα $5,6 εκατ. ($23,8 εκατ. το 2016). Η μείωση των πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι προήλθε από τους χαμηλότερους ναύλους, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι η εταιρεία προέβη σε πώληση τριών πλοίων κατά το προηγούμενο διάστημα (1 MR2 και 2 chemical tankers). Επίσης, η εταιρεία διένειμε μέρισμα για τις προνομιούχες μετοχές Series B συνολικού ποσού $0,4 εκατ. Το Time Charter Equivalent για το τρίμηνο έφτασε τα $19.475 ενώ το ποσοστό χρήσης του στόλου (fleet utilization) άγγιξε το 99,8%.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navios Maritime Acquisition, κα. Αγγελική Φράγκου, αφού ανέφερε τη διανομή μερίσματος $0,05/μετοχή για το τρίμηνο, σχολίασε ότι «Το μοντέλο στρατηγικής της εταιρείας έχει δύο διακριτά χαρακτηριστικά. Καταρχάς, ότι αναζητούμε μακροχρόνιες ναυλώσεις, όποτε αυτό είναι εφικτό, παρέχοντας μας επιπλέον έσοδα σε περιόδους όπου η spot αγορά βρίσκεται σε κάμψη, και δεύτερον, εκμεταλλευόμαστε τις οικονομίες κλίμακας μέσω της συνεργασίας μας με τη Navios Holdings. Έτσι, τα λειτουργικά κόστη της Navios Acquisition περιορίστηκαν κατά 17%, δημιουργώντας περαιτέρω έσοδα κατά $22,8 εκατ. το 2016».

Η Navios Acquisition διαχειρίζεται στόλο 36 πλοίων, εκ των οποίων 2 chemical tankers, 18 MR2, 8 πλοία MR1 και 8 πλοία VLCC.

Φωτό: marinetraffic.com/Ria Maat

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.